Over ons

Wat doen wij?

Bij Sport4kidz houden wij ons bezig met het ontwikkelen, organiseren en begeleiden van vele uiteenlopende sport- & spel activiteiten. Basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en verenigingen in de omgeving van Amsterdam kunnen bij ons terecht voor zowel sportieve indoor- als outdoor- en watersportactiviteiten. Ook kunnen kidz bij ons terecht voor de sportiefste kinderfeestjes. Sport4kidz is een bedrijfsonderdeel van evenementenbureau Sportmomentje.

 

“LEARN BY PLAY!”

Wat is onze missie?

Veel van onze werkzaamheden komen voort uit de maatschappelijk wens om kinderen meer (buiten) te laten sporten en bewegen. Helaas komen kinderen steeds minder in aanraking met een gevarieerd aanbod van sport- en spelactiviteiten. Kinderen missen hierdoor niet alleen het plezier van sportactiviteiten, maar ze lopen ook verschillende fysieke, cognitieve en sociale achterstanden op. Denk hierbij aan achterstanden in samenwerken, normbesef, regels gebruiken en accepteren, rekening houden met elkaar en het leren omgaan met eigen talenten en beperkingen. Stuk voor stuk zijn dit achterstanden die invloed hebben op hun gedrag, maar ook het fysieke aspect. Met het aanbieden van uiteenlopende sportieve kinderactiviteiten willen wij o.a. bijdragen aan het tegengaan van de sociale achterstanden en overgewicht bij kinderen.

 

Zijn wij dan alleen maar maatschappelijk verantwoord bezig? Nee! Wij wensen elk kind ook gewoon de fun en het plezier toe dat bij sport & spel hoort; Let’s play!

×
X